Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri Seyhan Baraj Gölünde gerçekleştirilen organizasyonda 4 il, 14 kulüpten toplam 64 sporcu, çeşitli kulvarlarda kürek salladı. Gençler, yıldızlar, minikler ve mini minikler kategorilerinde mücadele edilen yarışlara sporcular yoğun ilgi gösterdi.

Madalya törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Doğan, Adana Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Kano Federasyonu Yönetimi, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki dönüm noktalarından biri olan, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a varan yolculuğunun aslında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yolculuğunun başlangıcı olduğuna dikkat çekerek, "Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde başlatılan bu yolculuk, 'Milli Kurtuluş' destanımızın yazılmasını sağlamıştır. Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. 19 Mayısları bu emanete daima sahip çıkarak kutlamak adına bizler de, kano sporu yapan gençlerimizle bu anlamlı günde birlikteyiz" dedi.