Adana Valiliği’nin koordinesinde yürütülen “Güney Adana Kalkınma Projesi” kapsamında, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Engelin, Engelim” projesi  Vali Mahmut Demirtaş’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi. 

Vali Demirtaş, Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında, engelli bireyle yüzme eğitimi verilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

“Bugün bu etkinlikte, siz değerli engelli kardeşlerimizle bir arada olmaktan büyük bir gurur ve sevinç duyuyorum. 10 Temmuz’da açıkladığımız Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında hazırladığımız projeleri, proje paydaşlarımızla birlikte kararlılıkla yaşama geçiriyoruz. Bugün başlattığımız “Engelin, Engelim” projesi ile engelli bireylerimizin hem yüzme öğrenmelerini hem de spor yapmalarını hedefliyoruz. Bir başka amacımız da engelli bireylerimizin ve çocuklarımızın bir nebze de olsa gülümsemelerini, günlük yaşamlarında hoş vakit geçirmelerini sağlamak. Bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Proje Koordinatörü Nida Kaya Kentin güney mahallelerinde yaşayan engelli çocuklar ve gençlere Atatürk ve Çukurova Yarı Olimpik Yüzme Havuzları’nda haftada 4 gün yüzme eğitimi verilmeye başlandığını söyledi. 

Vali Mahmut Demirtaş konuşmasının ardından havuzda toplanan engelli çocuklarla teker teker ilgilenerek, hocalar eşliğinde verilen yüzme eğitimini izledi. Ve engelli çocukların sevinci paylaştı. 

Atatürk Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile proje paydaşları katıldı.