Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübünde gerçekleştirilen 7 Eylül -7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 16 kategoride yaklaşık 400 sporcu katıldığı turnuva tamamlandı.

Aynı zamanda, Adanalı milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu'nun adlarının verildiği kortların açılışı gerçekleştirildi.

Ödül törenine Adana Vali Yardımcısı Hanlar İden, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Akyürek, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkan Vekili Gökhan Dönmez, milli sporcular Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu ile Hülya Avşar ile çok sayıda sporcu ve ailesi katıldı.

Adana Vali Vekili Hanlar İden, bereketli topraklara sahip Adana’nın topraklarında sporda da her yıl yeni filizlerin ortaya çıktığını vurgulayarak, “Bu çocuklarımızın şampiyonluğa uzanan ilk basamağı modern tesislerimizdir. Sporcularımızın her türlü imkâna sahip olduğu tesisler için arazi tahsisi yaparak üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına, tesisin yapımından idare edilmesine kadar her konuda görevini eksiksiz yapan Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Başkanı, yöneticileri ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni kortlarımızın Adana’mıza ve tüm Türkiye’ye yeni şampiyonlar yetiştirmek adına hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

    -Keskin: “   Adana Valiliğimiz ile Adana Gençlik Hizmetleri ve  Spor İl Müdürlüğü’müz ile birlikte sosyal sorumluluk projelerine destek veriyoruz”

Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birisi olduğunu vurgulayan Ali Refah Keskin, şunları söyledi:

    “Kulüp olarak amacımız, küçük yaştan itibaren çocuklarımızın kişisel gelişimlerini tenis sporu ile birleştirip, Türk toplumuna faydalı nesiller yetiştirmektir. Bu nesilleri özendirip, büyük hedef koymaları ve yeni şampiyonlar yetiştirmek adına yaptığımız merkez kortlarımıza Çağla ve İpek’in adlarını vererek tenisle ilk tanıştıkları kulübümüzde onların adlarını ölümsüzleştirdik. Yeni yetişen nesillerin ablalarını kendilerine örnek alıp, tenis sevgilerini artırmayı da amaçladık. ATDSK, sadece Adana’nın değil, bölgenin tenis kulübüdür. Adana Valiliğimiz ile Adana Gençlik Hizmetleri ve  Spor İl Müdürlüğü’müz ile birlikte sosyal sorumluluk projelerine de destek veriyoruz. Çünkü bizim sevdamız Adana, bölge ve Türk tenisidir.”

Çocukların küçük yaştan itibaren spora yönlendirilmesi gerektiğini aktaran Hülya Avşar, "Spor ve sanatın ülkenin gelişmesi için en önemli iki unsur olduğunu düşünüyorum. 6 yaşında lisanslı yüzücü olarak spora başladım. Anneme ve babama minnettarım. O yüzden bütün anne ve babaların çocuklarına 4-5 yaşından itibaren muhakkak sporu aşılamaları gerekiyor. Çünkü bunun bana mesleki anlamda da çok büyük faydası olduğunu görüyorum." diye konuştu.

Tören sonunda Hülya Avşar, Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Soner Çetin'in ikililerin yaptığı gösteri maçı ile sona erdi.