29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıldönümünde gerçekleştirdiği meşaleli yürüyüşte 851 izci ve binlerce Adanalı bağımsızlık coşkusunu doyasıya yaşadı.
Atatürk ve Cumhuriyet sevgisinin genç zihinlerde canlı tutulması amacıyla Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü “Cumhuriyet Adana’yı Aydınlatıyor” yürüyüşü gerçekleştirdi.

Uğur Mumcu Meydanı’ndan başlayıp, Atatürk Parkı’na kadar devam eden meşaleli yürüyüşe vatandaşlar da katıldı.

Büyükşehir Bandosu’nun seslendirdiği marşlar eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı’ndan Atatürk Parkı’na kadar  Meşaleli yürüyüş sırasında çevredeki esnaf ve evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da korteji alkışlayıp, Türk bayraklarını dalgalandırarak coşkuyu paylaştı.

Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde Ulu Önder’in manevi huzurunda saygı duruşunda bulunan katılımcılar, hep bir ağızdan İstiklal Marşını okuyarak, Cumhuriyet Bayramı kutlamasını zirveye taşıdı.

Ayrıca yürüyüşe Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Şube Müdürü Kadir Gül ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.