Türkiye Kürek Federasyonu, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Adana Büyükşehir Belediyesi Kürek Yarışmaları" tamamlandı

Müsabakalara 16 kulüpten 305 sporcunun mücadele vererek Genç Erkek ve Genç Kızlarda Adana Gençlik ve Spor Kulübü  birinci olurken, Kadir Has Üniversitesi 2, Fenerbahçe, Sakarya Gençlik Merkezi, Altınboynuz, Beşiktaş kulüpleri birer birincilik kazandı.

 Seyhan Baraj Gölü’nde 8 kategoride, 1000 ve 2000 metre mesafede düzenlenen yarışlarda 16 kulüpten 305 sporcu mücadele verdi.

Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri’nde hafta sonu gerçekleştirilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kürek Yarışları’na Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Adana Gençlik ve Spor, Adana Büyükşehir Belediyesi Kürek, Van Edremit Belediyesi, Hereke Nuh Çimento, Fethiye Belediye, Koç Üniversitesi,  Boğaziçi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi,  İzmir Kürek,  Altınboynuz, Sakarya Gençlik Merkezi, Tuzla Deniz Yıldızı,  Rize Gençlik ve Spor ve İznik Spor kulüpleri katıldı.

 1000 metre ve 2000 metre mesafeli yarışlar, genç erkekler, yıldız erkekler, genç kızlar, yıldız kızlar, deniz küreği kadınlar, deniz küreği erkekler, akademi erkekler ve akademi kadınlar kategorilerinde yapıldı.

Birincilik kazanan kulüplerin kupalarını ve madalyalarını Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Adana Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Halil Hızlısoy, Spor Şube Müdürü Kadir Gül takdim etti. 

Ayrıca Adana Geçlik ve Spor Kulübü takımının kupası Adana TOHM Koordinatörü Murat Adıgüzel'e takdim edildi.

Bu arada Türkiye Kürek Federasyonu ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklerinden dolayı Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel'e  plaket takdim edildi.