Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Yunanistan'da gerçekleştirilen  Balkan Judo Şampiyonasında kilolarında birinci olan Sudenaz Buyruk ve Emine İkra Candan'ı makamında kabul ederek sporcuları tebrik etti.

Ataşbak, Judoda bu başarının Adana tarihinde ilk kez gerçekleştiğini söyledi.

Özellikle Uluslararası şampiyonaya katılan kadın sporcuların sayısının artmasının, diğer kadın sporculara örnek olduğunu ifade eden Ataşbak, sözlerine şöyle devam etti;

"Yunanistan'da gerçekleştirilen Balkan  Şampiyonasında 2 şampiyonluk kazanarak ülkemizin ve kentimizin sesini duyuran sporcuları ve bunları müsabakalara hazırlayan antrenörleri kutluyorum. Balkan şampiyonasından madalya alınmasının gururunu yaşıyoruz. Sporcularımıza desteklerimiz Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş'ın önderliğinde devam edecek.”

Judo branşının son yıllarda kentte  büyük ses getirdiğinin altını çizen Ataşbak,  sporcuların bu başarılarla yetinmeyeceklerini, gelecek müsabakalarda çıtayı daha üste çıkaracaklarına inandığını sözlerine ekledi.

-UNCULAR: “ AMACIMIZ MİLLİ TAKIMA DAHA ÇOK SPORCU VERMEK”

Judo Bölge Antrenörü Yusuf Uncular, Adana’dan 2 balkan şampiyonunun çıkmasından  dolayı gurur duyduğunu belirti.

Uncular,"Öncelikle geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasından ve geçtiğimiz haftalarda balkan şampiyonasında altın madalya elde ettik. Bu başarılar tesadüfen olmuyor. İzmir'de yapılan Türkiye Şampiyonasında Kızlar kategorisinde Adana olarak ilk sırayı aldık. Daha sonra Kilis'te gerçekleştirilen ve UNICEF'in ilk defa teşkil ettiği 'Yaz Judo Turnuvası'nda minikler kategorisinde hem erkeklerde hem de kızlarda takım şampiyonu olduk. Gelecekte bu başarıların artacağına, daha da iyi olacağına inanıyorum. Adana potansiyeli yüksek bir kent" diye konuştu.

Bir sonra ki  hedeflerinin Avrupa Şampiyonluğu olduğuna dikkat çeken Uncular, başta Adana Valimiz Mahmut  Demirtaş'tan  ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'tan tesis ve diğer konularda büyük destek gördüğünü ifade ederek, amaçlarının milli takıma daha çok sporcu vermek olduğunu belirtti.

-80LIK JUDOCU AYTEN ALATAŞ DÜNYA ŞAMPİYONASI'A HAZIRLANIYOR-

Adana'da daha önce yaptığı Judo sporuyla adını duyuran 80 yaşında ki Ayten Alataş, kendisini makamında kabul eden İl Müdürü Ataşbak'a teşekkür etti.

Alataş, Ekim ayında Meksika'da  gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonasına hazırlandıklarını ifade ederek, " Amacım gençlere örnek olmak. İnanıyorum ki Veteran kategorisinde derece yapıp hem kentimizi hem ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim. Dünya'ya Türk kadınının gücünü göstermek istiyorum. Bu sebeple beni müsabakalara hazırlayan Antrenörüm Yusuf Uncular'a, Valimiz Mahmut Demirtaş'a ve İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak ile Judo Federasyon Başkanımızı Sezer Huysuz'a teşekkür ederim" diye konuştu.

İl Müdürü Ataşbak, Ayten Alataş'ın  Adana'da judonun tanıtımında büyük rol oynadığını kaydederek" Ayten teyzemiz judo branşına hareket getirdi.  Gençlerimiz Ayten teyze gibi uzun yıllar boyunca bu sporu yapmak istiyor. İnanıyorum ki Dünya Şampiyonasından derece ile dönecektir. Kendisine bu yaşına rağmen spor yaptığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Ayrıca ziyarette Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel'de hazır bulundu.