Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Hatay Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe’yi mağlup ederek 26’ıncı Kadınlar Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazandı.
Hayli çekişmeli geçen Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Hatay Büyükşehir Belediyespor oyuncuları, antrenörleri Aikaterini Cahtzidaki’ye koşarak sevinçlerini paylaştı.

Final oynama başarısı gösteren Fenerbahçe’ye şilt ve madalyalarını TBF Başkan Vekili Mehmet Fatih Öztürk, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Beşok, Bahar Akgün ve Mehmet Serhan Antalyalı takdim etti.

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu, karşılaşmanın hakemleri Murat Ciner, Fatih Güler ve Hüseyin Çelik’e teşekkür plaketi takdim etti.

Karşılaşmayı 21 sayı- 3 ribaunt- 2 asistle tamamlayarak mücadelenin En Değerli Oyuncusu seçilen Hatay Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Hind Ben Andelkader’e ödülünü TBF CEO’su Ömer Onan sundu.

Şampiyon Hatay Büyükşehir Belediyespor’a ise kupasını  Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ile Adana Valisi Mahmut Demirtaş verdi. Kupayı alan takım oyuncuları kendilerini destekleyen tarafları ile birlikte sevinçlerini yaşadı.

Müsabakayı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ,Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ,Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ,Hatay Büyükşehir Belediyespor Başkanı Prof. Dr. Mehmet Maden ,Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak , Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Semih Özsoy , Çukurova Kaymakamı Osman Sarı,Adana Emniyet İl Müdürü Selami Yıldız,,TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF CEO’su Ömer Onan ve binlerce basketbol severleri izledi.