Karaisalı Belediyesi tarafından Kızıldağ Yaylası'nda organize edilen 534. Kızıldağ Karakucak Güreşleri tamamlandı.

Türkiye genelinden 870 sporcunun katıldığı müsabakalarda İbrahim Bölükbaşı başpehlivan oldu.

534. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 870 sporcu, büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde kol bağladı.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin çok değerli bir kültür mirası olduğunu belirtirken, "Bu mirası yaşatmaktan onur duyuyoruz. Kızıldağ Karakucak Güreşleri, Türkiye'nin en köklü güreş organizasyonlarındandır. Bu mirasa hizmet etmekten şeref duyuyoruz" dedi. 

-Başpehlivan İbrahim Bölükbaşı Oldu

72 sporcunun katıldığı başpehlivanlık mücadelesinin finalinde rakibini yenen milli güreşçi İbrahim Bölükbaşı, bir kilo altın kemerin ve para ödülünün sahibi sahibi oldu.

Başpehlivan Bölükbaşı'nın 1 yıl daha başpehlivan olması halinde altın kemerin daimi sahibi olmaya hak kazanacağı belirtildi.

Müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 

Ayrıca müsabakaları, AK Parti Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Adana Gençlik ve Spor Şube Müdürleri Halit Yılmazel, Kadir Gül, Murat Adıgüzel, Fadime Karlangıç, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, Okul Sporları Şefi Ramazan Bahadır ve diğer yetkililer yakından takip etti.

Törenin ardından Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, etkinliğe katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.