Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Wushu Adana İl Temsilciliği 2019 faaliyet takviminde yer alan ‘‘Wushu Zafer Kupası’’ müsabakaları yapıldı.

Serinevler Spor Salonunda yapılan, Wushu Zafer Kupası müsabakalarına 13 Kulüpten, 93’ü kadın toplam 300 sporcu katılırken çok sayıda sporsever de müsabakaları tribünden takip etti.

Ekrem Ulu; “Katılımın Yüksekliği Bizleri Mutlu Etti”

Müsabakaları yakından takip eden Adana Gençlik ve Spor Yüreğir İlçe Müdürü Ekrem Ulu, müsabakalar sonunda yaptığı konuşmasında şunları kaydetti. “Wushu Federasyon Başkanımız bu sporun Anadolu şehirlerinde gelişmesi adına önemli çalışmalar yapıyor. Bizler de Wushu’nun kentimizde tanınması ve gelişmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak öncülüğünde büyük çaba sarf ediyoruz. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Wushu’nun Çin'den sonra en çok gelişip yaygınlaştığı ülkenin Türkiye’dir. Bu spor ülkemizde son yıllarda hızla gelişmeye başladı. Biz de bu gelişime katkı koymaya çalışıyoruz. Zafer kupasında 300 sporcunun mücadele etmesi bizleri mutlu etmiştir. Önümüzdeki yıllarda bu sayının ve doğal olarak başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum.”

Müsabakalar sonunda dereceye giren kulüplere kupaları, Yüreğir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ekrem Ulu, Wushu Adana İl Temsilcisi Hüseyin Dündar ve diğer yetkililer tarafından verildi.