Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ve il merkezi dâhil toplam 15 İlçede olmak üzere 40881 ilkokul 3’üncü sınıfında okuyan öğrencilerin yetenek taramasından geçmesi hedefleniyor. Öğrencilere tarama merkezlerinde 20 metre sürat koşusu, el kavrama kuvveti, çeviklik testi, geriye sağlık topu atma, dikey sıçrama, esneklik, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, vücut ağırlığı, boy uzunluğu, antropometrik ölçüm ve performans test protokolleri uygulanıyor.

Gençlik ve Spor Şube Müdürü Metin Yavuz, Adana'da gerçekleştirilen sportif yetenek taraması ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında; "Bu tarama öncesinde Antrenörlerimizle, öğrenci velileri öğrencilerle birlikte birçok hazırlık ve bilgilendirme toplantısı düzenledik. Geçen yılların değerlendirmesini yaparak eksiklikleri tamamlayarak, sporcu sayısının artırımı konusunda kararlar aldık. Gerçekleştirilecek olan bu sportif yetenek taraması ile başta Türk sporunun uluslararası standartlara uygun şekilde geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarı elde edilebilmesi, sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesini hedefliyoruz."

Yavuz; “Geleceğin yıldız sporcuları Adana’dan çıkacak”

Geleceğin sporcuları Adana’dan çıkacak diyen Şube Metin Yavuz duygularını şöyle ifade etti: “Adana’mızda birçok başarıya imza atan sporcuların yapılan yetenek taramalarında seçilerek spora adım attığını ve geleceğin yıldız sporcularının da bölgemizden çıkacağına inancım tamdır. Belirlenen Spor Salonlarında kurulan parkurlarda elektronik cihazlar ile alanında uzman beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından ölçümler yapılıp, ölçüm sonuçları bilim kurulumuzca değerlendirilmeye alınacak. Değerlendirme sonucunda yetenekli öğrencilere temel spor eğitimleri verilerek, branşlara yönlendirilecek ve böylece ülkemizi temsil edecek üst düzey sporcularımız yetiştirilecektir.”

Yavuz, "Böylesine anlamlı bir programı hayata geçiren başta Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza, desteklerinden dolayı, programa katılan öğrencilerimize ve onların yeteneklerini keşfetmek adına bu çalışmada görev alacak tüm görevlilerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.