Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu ile Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği  "Adana 5 Ocak Kurtuluş Yarışları" Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesinde başarı ile tamamladı.

70 Sporcunun 8 farklı kategoride yarıştığı müsabakaları Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gençlik Spor Şube Müdürleri ve İlçe Müdürleri, Aile Çalışma ve Sosyal Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Umut Zeybek, Kızılay Seyhan İlçe Başkanı Reşat Karaca, Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Salih Atilla ve TGTOF Adana İl Temsilcisi Erhan Uzman katıldı.

Çintimar; “Okçuluk Bizim Ata Sporumuz”

Yarışmalar sonunda görüşlerini dile getiren Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar şunları kaydetti: “ Geleneksel Okçuluk, bizim Ata sporumuz olduğu gibi ayrıca insan bedenine ve ruhuna katkı sağlayan bir spor dalıdır. Bu sporların bize tarihi değerlerimizi hatırlatacak gelenekleri vardır. Köklerimizle sağlam köprüler kurmak ve tarihi değerlere sahip çıkmak anlamı da taşıyor. Yarışmalarda yeteneklerini sergileyen sporcu kardeşlerimizi bu anlamda tebrik ediyorum. Geleneksel Okçuluk Federasyonumuzun Başkan ve mensuplarına da bu sporları yaşatmaya çalışmanın ötesinde, dünyada söz sahibi olmak gibi bir görevi yerine getirme çabalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler bu turnuvayı da 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu adına böylesi derin bir anlam çerçevesinde planladık. Sözlerimi noktalarken, başta Federasyon Başkanımız olmak üzere, tüm sporcu ve antrenörlerimize, İl Temsilcimize, müsabakalar için salon tahsisinde bulunan Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Salih Atilla’ya teşekkür ediyorum.

Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları protokol tarafından takdim edildi.