19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yılı Adana'da coşkuyla kutlandı.

Adana'daki kutlamalar, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Ardından kortej yürüyüşüyle Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen kutlama törenine geçildi.

Uğur Mumcu Meydanındaki törene, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ın yanı sıra Garnizon komutanı, Adana Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Çintimar; “Bizler emaneti layıkıyla geleceğe taşımaya kararlıyız”

Törende açılış konuşmasını yapan Adana Gençlik ve Spor il Müdürü Muzaffer Çintimar, bu vatanın bize şanlı ecdadımızın emaneti olduğunun altını çizdiği konuşmasında şunları kaydetti.

“19 Mayıs 1919'da milletimizin umudu olarak Samsun'da Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan İstiklal Mücadelemizin 103. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Aziz milletimizin her bir ferdi, bu vatanın bize şanlı ecdadımızın bir emaneti olduğunun şuuru içindedir. Bu millet, bir asrı aşkın bir zaman boyunca iftiharla taşıdığı aziz emaneti layıkıyla geleceğe taşımak noktasında bugün her zaman olduğundan daha da kararlı ve azimlidir. Hedefimiz gelişmiş demokrasisi ve hukuk düzeniyle; bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü, daha mutlu bir gençliktir. Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz gençlerimizdir.

Bu tarihi gün, aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimizin; akıl, duygu, sağduyu ve fedakârlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığı gündür.

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin teminatı gençlerimiz; vatanımıza ve milletimizin hukukuna sımsıkı bağlıdır. Daha nice nesiller boyunca gençlerimiz bu kutlu görevlerini layıkıyla yerine getirmeye aynı şevkle devam edecektir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin çağın gerektirdiği şekilde bilgili, sağlıklı, ahlaklı, erdemli, manevi ve kültürel değerlerimizi sahiplenen; kendine, ülkesine ve insanlığa karşı sorumluluklarının farkında olan ufku açık bir şekilde yetişip hayata katılabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle Adana’nın her noktasında yapmış olduğumuz müsabakalar ve etkinlikler ile ilimize yakışır bayram havasını hep beraber oluşturduk. Duamız; bundan sonraki yıllarda da en az bu yıl kadar güzel geçecek bayramları salgınlar, savaşlar ve diğer felaketler olmadan kutlamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 103. yıl dönümünde Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal kahramanlarımızı, aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi şükranla ve rahmetle anıyor, gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum.