ADANA’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü anısına düzenlenen 13’üncü Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu, yoğun katılımla tamamlandı.

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen 13. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu Vali Dr. Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Maraton öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban, 5 Ocak’ın ne anlam ifade ettiğini herkesin çok iyi bildiğini ve Adana’nın kendi kendini kurtaran kahraman ve yiğit insanların olduğu bir şehir olduğunu belirterek “Bu şehirde, bu özel günü anmak için geleneksel olarak kurtuluş maratonumuz düzenleniyor. Dolayısıyla bugünün anlam ve önemine istinaden gerçekleştireceğiniz koşuda hepinize keyifli ve güzel bir yarış diliyorum.” dedi.

Adana Valiliği himayesinde, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen yarı maraton Vali Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile  Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından start verilmesiyle başladı.

Her sene atletizm dünyasının Adana'da buluşmasına vesile olan ve bu sene 2.500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yarı maratonda bu yıl da çok renkli görüntüler sergilendi.

Adana’nın tarihini yansıtan yapıların yer aldığı parkurda koşulan yarı maraton Fuzuli Caddesi'nde start alıp Merkez Park’taki bitiş noktasında sonlandı.