Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü anısına ‘Sağlık emekçileri için kurtuluşa koşuyoruz' sloganıyla organize edilen 11’inci 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu pandemiye rağmen yoğun katılımla tamamlandı. Yarışmanın startını, Adana Valisi Süleyman Elban, Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Halil Akkaş, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar birlikte verdiler. Güzergâhı ile kentin tarihi dokusuna dikkat çekilen koşuda sporcuların tarihi yerlerden geçişleri esnasında güzel görüntülerin de ortaya çıktığı gözlendi.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nce 11’incisi düzenlenen 21 kilometrelik Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu’na bu yıl Covid-19 tedbirleri kapsamında yurt dışından sporcu kabul edilmedi. Buna rağmen 1.000’e yakın sporcunun katıldığı yarışmada atletler dereceye girebilmek için ter döktü

Fuzuli caddesinde başlayan koşu, Merkez Park’ta son buldu. Her yaştan katılımın olduğu halk koşusunda, renkli görüntüler de oluştu. Koşuya katılanlara madalya takdim edilirken dereceye girenlere toplamda 107.000 TL para ödülü dağıtıldı. 
11’inci 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu’nda erkeklerde Sezgin Ataç 1 saat 3 dakika 47 saniye ile, kadınlarda ise Yayla Kılç 1 saat 13 dakika 48 saniye ile birinci olurken, Erkeklerde 2. Fetene Alemu Regasa, 3. Saffet Elkatmış olurken, kadınlarda 2. Fatma Demir, 3. Bahar Atalay oldu.

Dereceye giren atletlere madalyanın yanı sıra kupa da verildi.