Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da GSB Spor Okulları kapılarını gençlerimize açtı. Açılış törenine Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gençlik Spor Şube Müdürleri,  İlçe Müdürleri, Antrenörler, Sporcular ve veliler katıldı.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tüm tesislerde yaz döneminde 30 farklı branşta ücretsiz spor eğitimi verilecek. Adana’nın dört bir yanındaki on binlerce öğrenci yine sporun güzellikleriyle buluşacak. Özellikle çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayacak, yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları kapsamında Aikido, Atıcılık, Atletizm, Badminton, Bisiklet, Bocce, Basketbol, Boks, Cimnastik, Dart, Fitness, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Kano, Karate, Kick Boks, Kürek, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Wushu, Yelken ve Yüzme branşlarında eğitimler verilecek.

Çintimar; “Bu Yaz Çok Hareketli Geçecek”

Törende açılış konuşmasını yapan Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar; çocuklarımızın yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktıklarını, şimdi onlar için eğlenme ve spor yapma dönemi olduğunu belirttiği konuşmasına şöyle devam etti.

“Bizler bu çalışmaları yaparken çocuklarımızın toplum hayatına katılımlarında daha kaliteli bireyler olarak yer almaları için yapmaktayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sadece spor alanlarında değil, her alanda çocuklarımıza katkı sunmaya devam edeceğiz. Buradan sevgili anne babalara seslenmek istiyorum. Sokaklarımızda çocuklar için bir çok tehlike var. Evlatlarımızın bu tehlikelerden uzak durmalarını sağlayacak en büyük araçlardan biri, bir spor branşına başlamaları ve kendilerini bir takımın parçası olarak görmeleridir. O nedenle öncelikle çocuklarımızı bu anlamda özendirmeliyiz. Gençlerimizi yoğun geçen eğitim öğretim döneminin sona ermesi ile  spora kanalize etmek, sporu sevdirmek, boş zamanlarını doğru değerlendirmelerini sağlamak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve belki de gelecekteki olimpiyat sporcularının keşfini sağlamak amacıyla 30 ayrı branşta hizmet verecek olan Gençlik Ve Spor Bakanlığı Spor Okullarımızın açılış törenini sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Pandemi sonrasında çocuklarımızın ve gençlerimizin spora yönlendirmeleri fiziksel ve sosyal gelişimlerine çok büyük katkı sağlayacaktır. Spor, çocuklarımızın sokaklardaki tehlikelerden uzak durması içinde çok önemli bir vesiledir. Yeni nesli daha güçlü ve sağlıklı bireyler olarak toplum hayatına kazandırılabilirsek işte o zaman muasır medeniyetler seviyesini yakalayabiliriz. Gençlik Ve Spor Bakanlığı Spor Okullarımızda, alanında uzman 105 antrenörümüz ve bir o kadar da dışarıdan anlaştığımız eğitmenlerimiz koordinesinde beden eğitiminin yanı sıra kültür sanat ve değerler eğitiminin de verildiği tesislerimizde gençlerimizi bekliyoruz. İlimizde spor kültürünü sağlamlaştırmak için diyoruz ki mutlaka bu yaz tüm gençler sporla tanışmalı. Çocuklarımız sporla büyüsün, spora erişimi olmayan çocuk kalmasın diyerek,  bu süreçte spor okullarımızda faaliyette bulunacak tüm antrenör, eğitmen ve sporcu gençlerimize başarılar diliyorum.”