-“7-8 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE KAPSAMLI PATEN TESİSLERİ YAPARAK

TURİZME KAZANDIRACAĞIZ”

-“2020 TOKYO OLİMPİYAT OYUNLARI ÖNCESİNDE PATENİN

OLİMPİK SPOR OLMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ”

 

Dünya Paten Federasyonu Başkanı  Arash SalmanPour, hava koşulları ve genç nüfusun yoğun olduğu Adana’yı patentin merkezi yapmayı hedeflediğini söyledi.

Pour, çevirmeni ve asistanı Suna Barak ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı makamında ziyaret ederek hem dünya genelinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi, hem de Adana’da düşündükleri tesis konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Dünya Paten Federasyonu’nun genel merkezinin ABD’nin San Francisco Kenti’nde bulunduğunu, patentin asırlardır hem spor, hem eğlence olarak ABD, Çin, Rusya, Ortadoğu ülkeleri, Dubai ve Melezya’da her yaş grubunun ilgisini gördüğünü ve yoğun kullanıldığını kaydetti.

“Paten aile sporu” diyen Pour, uluslararası birçok turnuvada tüm ülkeler bulunmasına rağmen, potansiyel olmasına rağmen Türkiye’den kimsenin katılmayışına üzüldüğünü belirterek konuşmasında şunlara yer verdi:

“Dünya Paten Federasyonu olarak tüm ülkelerde, kentlerde, hatta köylerde bile patentin sevilmesi, yaygınlaşması için çalışmalar başlattık. Türkiye’de paten federasyonu olmayışı  büyük eksiklik. Bunun için Türkiye’deyim.  Yaptığım araştırmalarda patene en uygun kentin Adana olduğunu gözlemledim. Türkiye’nin beşinci büyük kenti, hava koşulları ve genç nüfusun yoğun olduğu Adana’yı patenin merkezi yapmayı hedefliyoruz. 7-8 dönüm arazi üzerine tribünlü, konaklamalı kapsamlı paten tesisleri yaparak turizme kazandıracağız. Okul, kulüp, üniversite, aile işbirliğiyle patende patlama yaşanacağına inanıyorum. Ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları öncesinde patenin olimpik spor olması için girişimlerde bulunacağız.”

-ATAŞBAK: “KENTİMİZE YARARLI HER SPOR PROJESİNİ DESTEKLERİZ”-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Dünya Paten Federasyonu Başkanı Pour’un Adana’ya yatırım yapmayı düşünmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek “Kentte gençliğe yararlı her projeyi destekleriz” dedi.

Vali Mustafa Büyük’ün destekleriyle kentte sporcu, kulüp, tesis, hakem ve antrenör sayısının sürekli arttığını ve milli takımlara tüm branşlardan sporcular gönderdiklerini ifade eden Ataşbak, gençlerin ilgi gösterdiği patenin Adana’da yaygınlaşması için gerekli katkıyı vereceğini anlattı.

Çağdaş bir paten tesisi için 7-8 dönüm araziye gereksinim olduğunu belirten Ataşbak, patenin farklı semtlere yayılması için küçük tesislerde olabileceğini, bu konuda araştırma yapacağını, kentte yeni tesis kazandıracak kişi ve kurumlara gerekli kolaylığı göstereceğini sözlerine ekledi.

İl Spor Müdürü Ataşbak, Dünya Başkanı Pour’a bazı spor tesislerini gezdirerek bilgi verdi.

Dünya Başkanı Pour, İl Spor Müdürü Ataşbak’ın konuya duyarlı davranmasından çok mutlu kaldığını belirterek, proje ile ilgili CD, bölge ve dokümanları Ataşbak’a teslim etti.