Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi,  15 Temmuz FETÖ Darbesi sonucu tankın, topun uçağın, tüfeğin karşısına imanı, inancı ve yüreğiyle dikilen kahramanlarımızdan biri olan ve hainlere ilk kurşunu atıp darbe girişiminin seyrini değiştiren  şehidimiz Ast. Başç. Ömer Halisdemir'in  mezarını ziyaret etti.

Niğde'nin Bor İlçesinde bulunan mezarlığa Karaisalı Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan bir grup gönüllü gençlerle birlikte ,o gece ezanların arşa yükseldiği sesi ve imanlı kahraman şehitleri unutturmamak ve kahraman şehidimizin babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in ailesinin acılarını paylaşıp başsağlığı dilemek için ziyaret gerçekleştirildi.

Darbe Girişiminde ilk kurşunu atıp darbeci General Semih Terzi'yi alnından vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren sonrasında vücuduna isabet eden 30 mermiyle şehit düşen Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabrine gerçekleştirilen ziyarette, o gece İstanbul havalimanında bulunan ve darbeye tanıklık eden Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, gençlere vatanı uğranı gözünü kırpmadan o günü ölüme gitmek pahasına önce vatanını düşünerek şahadetlik mertebesine ulaşan kahraman şehitlerimizin kahramanlık hikayesini anlattı.

Bunu dinleyen gençler, gözyaşlarını tutamadı, duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Adana Çifte Minare Müeezzini Ahmet Sarı, şehidimizin mezarı başında Yasin-i Şerif okudu Şehidimizin huzurunda hep birlikte 30 hatimin duası yapıp rahmet dilendi.

Tosun Konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u, Maraşlı Sütçü İmamı, İzmir'i işgal eden düşmana ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz'da da karşımıza Niğde’nin bağrından Ömer Halisdemir'i çıkarmıştır. Biz de bugün onun huzuruna Adanalı gençleri getirerek, 15 Temmuz gecesinin seyrini değiştiren ve tarihin yüreğine kazınan nesilden nesile bir destan olarak anılacak olan kahramanımıza vefa borcumuzu ve minnetimizi bildirdik. Gençlere ise kahramanca şehitliğin ne olduğunu göstermek istedik."