Tekvando Federasyonu Adana İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan “Tekvando İllerarası Yıldız ve Gençler Hazırlık Müsabakaları”na 11 ilden kız ve erkek 300 sporcu katıldı.

Tekvando Bölge Antrenörü Ahmet Özdağ, Yavuzlar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalara Adana’nın yanı sıra, Mersin, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Aksaray illerinden sporcuların katıldığını belirtti.

Özdağ, çevre illerle yaklaşık beş yıldır bu tip müsabaka yaptıklarını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her 15 günde bir farklı kentte müsabakalara gidiyoruz. Burada ki amacımız; sporculara sürekli müsabaka yaptırarak deneyim kazanmalarını sağlamak. Bu gibi teşvik müsabakaları şampiyonalara hazırlık için önemli bir turnuva olarak nitelendiriyoruz. Sporcular faklı rakipleri ile müsabaka yaparak kendilerini geliştiriyorlar. Bu sayede elit sporcuları milli takımlara hazırlıyoruz.”

Müsabakalara katılımın yüksek olduğundan dolayı mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Özdağ, tesis ve malzeme konusunda destek olan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür etti.

Ayrıca, Adana Tekvando Bölge antrenörleri tarafından Antrenör ile sporcular öğle yemeği olarak Adana kebap ve lahmacunun yanı sıra, su ve çay ikramı yapıldı.

Müsabakaları Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)Adana Koordinatörü Murat Adıgüzel 'de izledi.