Geleneksel Spor Dalları Federasyonu faaliyet programında yer alan “ Atlı Okçuluk 1. Kademe Yardımcı Antrenör Kursu” Adana’da tamamlandı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Adana İl Temsilcisi Erhan Uzman, kursun yönetimini Federasyon tarafından görevlendirilen Adil Kamberoğlu’nun yaptığını söyledi.

Uzman, 12 gün süren kursa farklı illerden 40 kursiyerin katıldığını ,Teori ve Uygulama derslerinden başarılı olanların Atlı Okçuluk 1. Kademe Yardımcı Antrenör belgesine sahip olacağını ifade etti.

Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan toplantı salonunda teori eğitimlerinin verildiğini kaydeden Uzman, “Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere Atlı Okçuluğun gelişimi için büyük pay düşecek. İnanıyorum ki buradan antrenör olarak ayrılan kursiyerler geleceğin başarılı sporcularını yetiştirecekler” diye konuştu.

Uzman ,kursta sporcu sağlığı, beceri öğrenimi, psikomotor gelişimi, spor anatomisi, sporda ölçme ve değerlendirme, yetenek seçimi ve ilkeleri, spor ve beslenme, spor fizyolojisi, sporda öğretim yöntemleri, sporda yönetim ve organizasyon, genel antrenman bilgisi, spor psikolojisi, oyun kuralları, özel antrenman bilgisi ve spor dalı teknik taktik derslerinin verildiğini sözlerine ekledi.