Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlamaları kapsamında düzenlenen şampiyonada kısa bir açıklamada bulunan Vali Demirtaş, ülkemizin dört bir yanından gelerek Adana’nın kurtuluş günü anısına düzenlenen bu anlamlı kupa için ter döken tüm sporcuların başarılarının devamını dilediğini ifade etti.
Sporun insanları aynı duygu ve düşünce etrafında birleştiren evrensel bir dil olduğunu dile getiren Vali Demirtaş. “Bu etkinliğin, Türkiye’nin 81 ilinden gelen evlatlarımızı büyük Türkiye paydasında birleştireceğine inanıyorum. Zira bu etkinlik, gerçekleştirilecek karate müsabakalarıyla birlikte evlatlarımızın yaşadıkları illerin kültürlerini, geleneklerini, göreneklerini sergilemelerine de uygun ortam hazırlayacak. Yeni dostlukların, arkadaşlıkların, kardeşliklerin inşasına katkı sağlayacak.” dedi.
 “TÜGVA 3. İller Arası Kurtuluş Kupası”nın ilimiz ve ülkemiz sporu açısından hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Demirtaş, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta TÜGVA Adana İl Temsilcisi Emrah Sancar olmak üzere tüm kişi ve kurumlarımıza teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Açıklamalarının ardından Vali Demirtaş, “3. İller Arası Karate Kurtuluş Kupası”nda dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.
Etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Türkiye Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Recep Can ve TÜGVA Adana İl Temsilcisi Emrah Sancar da katıldı.