Şube Müdürü Metin Yavuz, 2017-2018 ve 2018-2019 yılı yetenek taraması Adana İli değerlendirmesi konusunda bilgiler verirken, Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı Proje Koordinatörü Şube Müdürü Fatih Konuksever ve Bölge Koordinatörü Zafer Dikencik  2017-2018 ve 2018-2019 yıllarında yapılan Türkiye genelinde yapılan yetenek taramaları hakkında bilgi verdiler.

Sporcu Yetenek Taraması hakkında bilgilendirme ve değerlendirme yapılarak, fikir alışverişinde bulunulan toplantının gündem başlıkları şu şekilde oluştu:

-  Antrenör çalışma programı hakkında bilgilendirme

- 2020 Yılı Yetenek Taraması akışı hakkında bilgilendirme

-  Halk Eğitim Merkezleri ve okullarda antrenörlerin yaşadığı sıkıntılar

-  4/D Kapsamında çalışan antrenörlerin HEM ’de kursa başlaması hakkında bilgilendirme

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörlerin tamamının katıldığı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı samimi ve sıcak bir havada gerçekleşti. Antrenörlerle gündem maddeleri ve branşları ile ilgili genel durum ve sporcu yetenek değerlendirmesi noktasında karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Ayrıca toplantıda 200 sporcu velisine de yetenek taraması hakkında bilgiler verildi. 

Yavuz; “Amacımız yetenekli gençleri spora kazandırmak”

Antrenörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini de dinleyen Sportif Değerlendirme Şube Müdürü Metin Yavuz şunları kaydetti. “Amacımız okullarda yaptığımız yetenek taramasında spora yetenekli gençlerimizi keşfedip onlara iyi bir eğitim olanakları sunmaktır. Sporu tabana yayacak uzun vadeli plân ve özel programlar ile sporun geliştirilerek yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Sporun aktif bir yaşam tarzı haline getirilmesi ve daha çok sporcuya ulaşılması gibi konularda antrenörlerimiz ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Geniş kapsamda planlanan hedeflerimizde başarıyı yakalamanın en önemli koşulu, yapılacak çalışmalarda antrenörlerimizin özverisi ve hoşgörüsü olacaktır.”

Toplantının sporcu velileri ile olan aşamasında konuşan Koordinatör Fatih Konuksever,  yeni yeteneklerin kazanılması konusunda yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek, “Kurslarımıza bir tek sporcu bile katılsa kurslarımıza devam edeceğiz. Bu bağlamda velilerimizden ayrıca özveride bulunmalarını bekliyor, duyarlı olan ailelerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.