Eskrim sporunun Adana’da her geçen gün popülaritesinin arttığına işaret eden Akçay, okul çağındaki çocukları eskrimle tanışmaya davet etti. Eskrimin, okulla birlikte rahatlıkla sürdürülebilecek bir spor dalı olduğuna değinen Akçay bu spor dalına ilişkin bilgiler verdi. Bilinenin aksine, eskrimin oldukça güvenli bir spor olduğunu vurgulayan Akçay, “Eskrim, sakatlanma oranının en düşük olduğu dallardan biridir. Eskrim vücut kadar beyni de kullanan bir spor dalıdır. Bir ‘satranç oyununa benzetilen eskrim oldukça stratejik bir spordur; çocuklara yüksek enerji harcatan bir aktivitedir. Bu nedenle çok hareketli çocukların enerjilerini pozitif yönde harcayabileceği en etkili aktivitelerden biridir. Bunun yanı sıra sağlıklı ve hareketli bir yaşam biçiminden zevk almayı da sağlar. Beden duruşu ve dengeyi; zamanlama becerisini, refleksleri, onur ve saygı bilincini geliştirir. Eskrim aynı zamanda çocuklarda kendine güveni destekler. Bireysel bir branş olduğu için eskrim yapan çocuklar kendi başarı ya da başarısızlıkları için sorumluluk almayı öğrenir. En önemli faydalarından biri de eskrimin konsantrasyonu artırmasıdır.  Tüm bunlar düşünüldüğünde eskrimin çocuklar için ideal sporların başında geldiğini söylemek mümkün” dedi.

Eskrimin diğer dallardan daha pahalı bir spor olmadığının da altını çizen Akçay, bu sporu yapmak isteyenlerin malzeme temini konusunda sıkıntı yaşamayacağını ifade ederek müsabakaların gerçekleşmesinde katkı sunan Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür etti. 

Heyecan dolu kürsü mücadelesinin ardından dereceye giren sporcular madalya ve başarı sertifikalarını Eskrim Adana İl Temsilcisi Atakan Akçay’ın elinden aldı.

İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKA SONUÇLARI:

U14 Erkek Flöre

1-Alper Alacuklu

U12 Erkek Flöre

1-Ömer Mert Azgın

U14 Erkek Kılıç

1-Naci Görgün

U12 Erkek Klıç

1-Toprak Efe Danacı