Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa sürdürdüğü projelerin tanıtımı için Türkiye’nin dört bir yanında yürütülen çalışmalar kapsamında Adana Milli Eğitim İl Müdürü Veysel Durgun’u ziyaret etti. Covid-19 salgını tedbirlerinden sonra ülkemiz genelinde 2 Kasım itibariyle okullarda birçok sınıf yüz yüze eğitim-öğretime başladı. Bu çerçevede Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İlçe Müdürlükleri ve Gençlik Merkezleri Milli Eğitim ve Okul ziyaretlerini hızlandırdı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintimar İlk Olarak Milli Eğitim İl Müdürünü, Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Gençlik Liderleri ve Antrenörler ile birlikte ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çintimar; “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu liderliğinde sürdürülen birçok proje ile Türkiye’nin dört bir yanında çok kıymetli çalışmalar yürütülmektedir. Adana olarak bizler de gerek yeni faaliyete geçmiş, gerekse yenilenen yüzü ile modernizasyonu yapılmış tesislerimizle sporcularımıza en iyi imkânları sunmak ve hizmet vermek gayreti içerisindeyiz. Okullarımızın bazı sınıflarının yüz yüze eğitime başlamasının ardından öğrencilerimizin de devletimizin bu imkânlarından faydalanmasını istiyoruz. Çünkü spor hayata tutunmanın bir dalıdır. Bu amaç doğrultusunda 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı Spor Tesislerimize ve Gençlik Merkezlerimize bekliyoruz. Projelerde paydaşımız olan Adana Milli Eğitim İl Müdürü Veysel Durgun’a ve tüm Milli Eğitim çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı tüm projeleri yararlı ve anlamlı buluyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak faaliyetlerin her zaman paydaşı olmaktan dolayı çok mutluyuz. İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görev yapan tüm personellerimizle bu projelerin amacına ulaşması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Yapılan ziyaretlerde tanıtımı yapılan Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeler ve detayları şu şekildedir:

 

Yüzme bilmeyen kalmasın;

2018 yılından beri yürütülen proje kapsamında 2020 yılında 4 ilçemizde 7 adet portatif havuz kurulumu yapılmıştır. 2020 yılında bugüne kadar 7.000 kişiye ücretsiz yüzme eğitimi verilmiştir. Yüzme eğitimlerimiz Çukurova ve Atatürk Yüzme Havuzlarında devam etmektedir. 15 er kişilik gruplar halinde ücretsiz servis ve yüzme eğitimi hizmeti verilmeye devam etmektedir.

 

İl Spor Merkezleri;

İl Spor Merkezlerimiz de tüm yıl boyunca 29 branşta uzman Antrenörler tarafından ücretsiz eğitimler verilmektedir. 2020 yaz aylarında toplam 6.000 kişiye 29 branşta spor eğitimleri verilmiştir. Eğitimler Gençlik Merkezleri ve Spor Tesislerinde devam etmektedir.

 

Yetenek Taraması;

2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde başlayan projemiz bugüne kadar 36,500 ilkokul 3.Sınıf öğrencimiz Yetenek Taraması kapsamında ölçümleri yapılmış ve seçilen öğrenciler eğitime alınmıştır.

 

Gençlik Merkezi;

Gençlik merkezlerinde gençlerin serbest zamanlarında çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmaları sağlanmaktadır. Gençlik merkezlerin de kültür sanat ve spor

alanlarında 45 çeşit kurs ile binlerce gence ulaşılmaktadır. Bu eğitimleri ve etkinleri halk eğitim müdürlüklerinden gönderilen eğitmenler, usta öğreticiler, Gençlik Spor İl Müdürlüğü antrenörleri tarafından verilen kurslardır. Eğitimlerimizin tamamı ücretsizdir kayıtlarımız yıl boyu devam etmektedir.