Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu ve Adana Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Osmanlı Haftası münasebetiyle düzenlenen, İller arası Geleneksel Türk Okçuluğu Koşusu, Adana’da Nihat Geven Spor Kompleksi Futbol Sahasında gerçekleştirildi.

170 sporcu dereceye girebilmek için ter dökerken, müsabakaları Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Adana İl Temsilcisi Erhan Uzman, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Caner Taymış, Seyhan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Lavkor, Yüreğir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halit Yılmazel, Sarıçam Belediyesi Spor Müdürü Kadir Gül ve Kızılay Seyhan İlçe Başkanı Reşat Karaca yakından takip etti.

Çintimar; “Geleneksel Okçuluk Geleneğimizdir”

Müsabakaları yakından takip eden Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Geleneksel Türk Okçuluğunun bir ata geleneği olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti. “Bakanlığımız ve Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonunca yapılan bir protokolle bu branşın ülkenin dört bir yanında yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Ümit ediyorum ki en kısa sürede, içinde bulunduğumuz pandemi dönemini atlatır, gençlerimize Gençlik Merkezlerimizde Geleneksel Türk Okçuluğu eğitimlerine başlarız. Ben şahsım ve kurumum adına, bu ve benzeri geleneklerimizi yaşatma noktasında emekleri olanlara şükranlarımı sunuyor, sporcu ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum.” 

Erhan Uzman; “Organizasyona Katkı Verenlere Şükranlarımı Sunuyorum”

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Adana İl Temsilcisi Erhan Uzman; “Osmanlı Haftası münasebetiyle bu organizasyonun, ilimizde düzenlenmesinde emeği geçen, başta Federasyon Başkanımız Cengiz Toksöz olmak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Muzaffer Çintimar’a, Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Caner Taymış’a, Seyhan Gençlik Spor İlçe Müdürü Mustafa Lavkor’a, Yüreğir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halit Yılmazel’e, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a, Sarıçam Belediyesi Spor Müdürü Kadir Gül’e, Kızılay Seyhan İlçe Başkanı Reşat Karaca’ya yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Müsabakalar sonunda dereceye girenlere madalyaları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Seyhan İlçe Müdürü Mustafa Lavkor ve Geleneksel Türk Okçuluğu İl Temsilcisi Erhan Uzman tarafından verildi.