19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

İlk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar; kent protokolü, öğrenciler ve vatandaşların bando eşliğinde İstasyon Meydanı’na yürümesiyle sürdü.

İstasyon Meydanı’nda büyük bir katılımla gerçekleştirilen kutlama töreninde Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, törene katılan protokol üyelerinin, geleceğimizin teminatı kıymetli gençlerimizin ve vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’mızın okunduğu törende daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma yaptı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintimar’ın konuşmasının ardından tören; öğrenciler tarafından şiirlerin ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunması ve ardından sevgili gençlerimizin sergilediği birbirinden güzel halk oyunu ve jimnastik gösterileriyle devam etti.

Kutlama programı, gerçekleştirilen gösterilerin ardından uluslararası yarışmalarda dereceye giren gençlerimiz ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Törene Vali Köşger’in yanı sıra; Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Sunay Karamık, Orhan Sümer, Ayhan Barut, 6.Kolordo ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kent protokolü, çok sayıda vatandaş ve gençler katıldı