Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezi gençlere spor faaliyetleri sunuyor.

Adana Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan Spor Salonu’nda Basketbol, Karate, Badminton gibi birçok spor dalında faaliyet gösteriliyor.

Gençlik Merkezi Müdür Mehmet Tosun, gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulan gençlik merkezlerinde yaz sporu hakkında da bilgiler vererek, konuşmasında şöyle devam etti:

"Gençlerimiz ve öğrencilerimiz boş vakitlerini en verimli şekilde değerlendirmeli, kariyer planlarını yapmalı ve bu plan doğrultusunda mesleki ve kültürel bilinçlerini geliştirmeliler. Çağın gereksinimlerine, değişen ve globalleşen dünya koşullarına ayak uydurmalı ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma gayretinde olmalıdırlar. İyi eğitim almış ve kendini geliştirmiş gençlerimizin ülkemiz ve yaşadığımız coğrafya açısından da çok önemli olduğu unutulmamalıdır. En verimli çağlarında gençlerimizin TV ve bilgisayar karşısında daha az vakit geçirerek, spora ve kültürel faaliyetler yönlendirerek gençlerimizi daha verimli hale getirmektir."

 Gençler, Çukurova ilçesinde bulunan Adana Gençlik Merkezinin yeni hizmet binasında yer alan Spor Salonu’nda sporun birçok branşını uygulamalı olarak öğrenmeye devam ediyor.