Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında "Dart ve Bocce müsabakaları" Adana’da gerçekleştirildi.

Sarıçam Asım Savaş Spor salonunda gerçekleştirilen  Dart ve Bocce  müsabakasına ise 240 sporcu katıldı.

Sarıçam Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Bilgiç  yaptığı konuşmada, sporun evrensel bir dil olduğunu söyledi.

Bilgiç, sözlerine  şöyle devam etti:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de büyük heyecan ve coşku ile kutlanıyor. Spor salonumuzdaki yapılan kutlamalara katılan Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Bozan katılması bizler için ayrı bir önem taşımaktadır. Bu tür etkinlikler ile özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir. Ayrıca  Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ilçemizde ki müsabakalara sürekli destek vermesi bizleri mutlu ediyor.”

-“Çocuklarımızı Sporla Zararlı Alışkanlıklardan Uzaklaştırıyoruz”-

Bilgiç, sporun birleştirici bir güç olduğunu işaret ederek “Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi bilinci ve kültürünün benimsetilmesi hedeflerimiz arasındadır. Her iki dalda yapılan müsabakalara 36 takımdan 240 sporcu katıldı ” diye konuştu.