Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde “İl Spor Merkezleri” kapsamında açılan cimnastik ve bale kursu devam ediyor.

Cimnastik Bölge Antrenörü Gözde Güngör Sağındık, Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan cimnastik antrenman salonunda haftanın 5 günü 4-14 yaş grubu yaklaşık 900 kursiyerin katıldığını söyledi.

Ücretsiz olan kurslara katılımın sürekli arttığını belirten Güngör Sağındık, " Ailelerin çocuklarını küçük yaşlarda spora yönlendirmesi çok önemli. Cimnastik diğer sporların temelini oluşturuyor. Hangi sporu yaparsanız yapın, mutlaka cimnastik öğrenmelisiniz. Adana olarak yetenekli sporculara sahibiz ve cimnastik branşında oldukça iyi konumdayız. Burada kursiyerlere temel cimnastik ve bale eğitimleri uyguluyoruz” dedi.

Güngör Sağındık, ailelerin yakın ilgisinin kendini mutlu ettiğini ayrıca kursları Antrenör Esra Pekçabuk, Sibel Özdüzenciler, Özlem Yüksel ve Pınar Süt ile birlikte yönettiklerini belirterek şunları kaydetti:

“ İl spor merkezine gelen öğrenciler hem eğlenip hem öğreniyorlar. 5-6 yaşındaki çocukları fazla sıkmadan eğlenebileceği şekilde oyunsal programlar uyguluyoruz. Bu sayede en üst düzeyde verim alıyoruz. Antrenmanlarımız çok zevkli geçiyor. Kursta başarı gösteren yetenekli sporcuları kulüplere kazandıracağız. Lisanslı sporcu sayımız artacak.”

Güngör Sağındık, tesis ve malzeme konusunda desteğini esirgemeyen, fırsat buldukça çalışmaları yakından izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür etti.