Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi tarafından Şehitler ve Gaziler Günü ve Haftası sebebiyle Medine Müdafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Yüreğir Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllü gençleri ile birlikte Adana Asri Mezarlığı ve Garnizon Şehitliğine ziyaret gerçekleştirildi.

Adana Asri Mezarlığı ve Garnizon Şehitliği ziyaretinde Medine Müdafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından şehitlerimize Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Yasin suresi okunup dualar edildi.

Program Yeşiloba Şehitliği, Yeşilolba Şehitliği Müzesi ve Milli Mücadele Kütüphanesi şeklinde devam etti.

Yeşiloba Şehitliği Müze yetkilileri tarafından Yüreğir Gençlik Merkezi'nden gelen katılımcılara minyatürler eşliğinde "Kahyaoğlu Çiftliğinde" Haziran 1920 tarihinde Ermeni komiteciler tarafından  200'den fazla Adanalı kardeşlerimize gerçekleştirilen katliam ve Türklerin o dönemde yaşadıkları ve nelerle mücadele ettikleri anlatıldı.

Müze yetkilileri eşliğinde Ermeniler tarafından Yeşiloba'da öğrencilere yaşatılan elim olayların yaşandığı yerler gezilerek anlatıldı.

Milli Mücadele Kütüphanesini de ziyaret eden katılımcılar dönemin en eski gazete arşivlerini inceledi. Program sonunda öğrenci, ve gönüllü gençlere Gençlik ve Spor Bakanlığı logolu not defteri ve kalemler dağıtıldı.