Bölge  Antrenörü Muzaffer Akyiğit, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde başlayan “Badminton İl Spor Merkezleri”ne büyük ilgi olduğunu, sporculara Badmintonun inceliklerinin yanı sıra sağlık, beslenme gibi konularda da bilgiler aktardıklarını söyledi.

Akyiğit, çalışmalara 2000 evlerde bulunan Çukurova Gençlik Merkezinin çok amaçlı spor salonunda çalıştırdıklarını 6-18 yaş gurubu günlük üç seans  olmak üzere toplamda 90 kız ve erkek öğrencinin katıldığı İl Spor Merkezleri’ne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ın büyük önem verdiğini, tesis, malzeme konusunda her türlü desteği sağladığını ifade etti.

İl Spor Merkezi’ne katılan öğrenciler arasında yetenekli sporcular olduğunu belirten Akyiğit, “Kentte faaliyet gösteren kulüpler için altyapı görevi yapacak olan İl Spor Merkezleri sayesinde yeni yetenekli sporcular keşfedeceğiz. Öğrenciler arasında başarılı olanlara lisans çıkartarak kulüplerde yarışmalarını sağlayacağız. İl Spor Merkezleri’nde sporculara badmiton'nun tüm inceliklerinin yanı sıra sağlık, beslenme gibi konularda da bilgiler aktarıyoruz” diye konuştu.

Akyiğit, haftada 7 gün çalıştıklarını, velilerin ilgisinin kendisini mutlu ettiğini, kulüp yöneticilerinin de il spor merkezine gelen öğrencileri izleyerek onlara lisans çıkartmaları konusunda önerilerde bulunduğunu sözlerine ekledi.